Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

VID novērš vērienīgu cigarešu kontrabandu no Baltkrievijas

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes muitas amatpersonas novērsušas 1,135 miljonu cigarešu kontrabandu, vēsta dienestā.

Šī gada 17.martā, veicot muitas kontroles pasākumus Daugavpils preču stacijas muitas kontroles punktā, VID muitas amatpersonas atklāja, ka trīs vagonos ar zāģskaidu kravu ir noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemts 1,1 miljons ''Premjer'' markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Tajā pašā dienā Indras muitas kontroles punkta darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām veica fizisko kontroli no Baltkrievijas iebraukušam kravas vilciena sastāvam. Kontroles laikā septiņu cisternu vagonu rāmju konstrukcijās tika konstatēti cigarešu bloki. Kopumā tika izņemti 12 000 ''NZ'' un ''Minsk'' marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt šogad 19.martā Indras muitas kontroles punkta amatpersonas, analizējot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva skenējumus un veicot kontroli, vagonos ar akmeņoglēm konstatēja sešus plēvē iepakotus saiņus. Tajos atradās 23 200 ''Premjer'' markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem sāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma lemšanai par kriminālprocesa sākšanu.