Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Iespējamā noziedzniece Rīgā pakļauj bērnus nāves briesmām

© Ekrānuzņēmums no video

Pagājušajā piektdienā kāda kompānija no policijas mēģināja aizbēgt, šķērsojot plāno Juglas ezera ledu. Ātri vien aizturēšanas operācija pārvērtās glābšanas darbos, turklāt policistus pārsteidza vecāku bezrūpīgā attieksme pret bērniem, jo pārkāpēji uz bīstamā ledus līdzi bija paņēmuši divus četrus mēnešus vecus zīdaiņus, vēsta Rīgas Pašvaldības policija.

10.marta pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu par konfliktu kādā bodītē Berģu ielā. Ierodoties notikuma vietā, izrādījās, ka vairāki veikala apmeklētāji, iespējams, mēģinājuši veikalu apzagt, taču, kad iecerētais nebija izdevies, piekāvuši veikala apmeklētāju, kurš viņiem aizrādījis. Cietušais un veikala darbinieki policistiem pastāstīja, kā izskatījušies uzbrucēji un norādīja virzienu, kurā tie aizgājuši. Cietušais stāstīja, ka uzbrucēji bijuši divi vīrieši, kuriem līdzās bijusi sieviete, kura stūmusi dvīņu ratiņus.

Mirkli vēlāk kopā ar veikala apsargu policisti apsekoja apkārtni līdz sniegā pamanīja bērnu ratiņu sliedes. Sekojot sliedēm, policisti nonāca pie Juglas ezera un atklāja, ka meklētie vaininieki atrodas uz ledus vairākus desmitus metrus no krasta.

Policisti kompāniju aicināja palikt uz vietas līdz ieradīsies glābēji, bet viens no vīriešiem kārtības sargu norādēm neklausīja un mēģināja pats nokļūt krastā. Vīrieša mēģinājums cieta neveiksmi, jo jau pēc dažiem soļiem viņš ielūza ledū. Par laimi tajā vietā nebija dziļš un viņam izdevās izkļūt krastā un viņš tika aizturēts.

Brīdi vēlāk notikuma vietā ieradās glābēji no RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes. Viņi ar “Hansa” glābšanas dēļa palīdzību no sākuma krastā nogādāja abus zīdaiņus, tad viņu māti un visbeidzot otru aizdomās turamo un bērnu ratiņus.

Pa to laiku uz notikuma vietu bija atvests arī cietušais, kurš atpazina abus uzbrucējus, tādēļ abi notikumā iesaistītie vīrieši tika nodoti Valsts policija darbiniekiem, lai uzsāktu lietu par miesas bojājumu nodarīšanu. Savukārt abi četrus mēnešus vecie zīdaiņi tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem, ali pārbaudītu bērnu veselības stāvokli.

Par laimi šajā gadījumā bērniem nopietni apsaldējumi netika konstatēti, taču tas viņu māti un abus vīriešus nepasargā no atbildības, pakļaujot bērnus riskam. Situāciju izvērtēs bērnu tiesību speciālisti. Tāpat visas personas tiks sauktas pie atbildības par atrašanos uz ledus laikā, kad tas ir aizliegts.