Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

IESKATIES: Ziņo, ja esi cietis no šiem krāpniekiem

© Valsts policija

Pagājušajā nedēļā, Liepājā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieki uz karstām pēdām aizturēja divas personas, kuras kādai 81 gadus vecai kundzei izkrāpa naudu – 650 eiro, kas pēc aizturēšanas ir atgūta.

Personas, pārvietojoties ar automašīnu, uz ielas izvēlas vecāka gadagājuma cilvēkus un apgalvo viņiem, ka nauda vajadzīga lai nomaksātu kāda tuvinieka slimnīcas izdevumus. Tā kā viņiem esot tikai dolāri, kurus slimnīca neņemot pretī, krāpnieki lūdz personām iedot vairākus simtus eiro. Ķīlā tiek atstāts maisiņš vai soma, kur it kā esot dolāri, bet patiesībā maisiņā ir tikai limonādes pudelīte.

Policijā par notikušo ir ierosināts kriminālprocess un abām personām, 1961.gadā dzimušai sievietei un 1964.gadā dzimušam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Aizturētie ir Slovākijas pilsoņi un sarunājas viņi krievu valodā.

Valsts policija aicina aplūkot sieviešu fotogrāfijas un atsaukties arī citus iedzīvotājus, kuri ir cietuši no viņu pretlikumīgajām darbībām, zvanot pa tālruni 110 vai personīgi vēršoties Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī, Bāriņu ielā 3, Liepājā. Valsts policija aicina aplūkot fotogrāfijas un atsaukties arī citus iedzīvotājus, kuri ir cietuši no šo personu pretlikumīgajām darbībām, zvanot pa tālruni 110 vai personīgi vēršoties Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī, Bāriņu ielā 3, Liepājā.