Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policists saņem sodu par nepamatotu ieslodzītā sišanu

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Apelācijas instances tiesa kādam policistam par nepamatotu sišanu ar steku ieslodzītajam piemērojusi piespiedu darbu.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina aģentūru LETA informēja, ka 6.februārī stājies spēkā Rīgas apgabaltiesas spriedums, ar kuru Valsts policijas darbinieks atzīts par vainīgu dienesta pilnvaru pārsniegšanā.

Apelācijas instances tiesa nolēma apsūdzēto personu sodīt ar piespiedu darbu uz 250 stundām, uz diviem gadiem atņemot tiesības ieņemt amatus valsts un pašvaldību institūcijās, saistītus ar lēmumu pieņemšanu, uzraudzības, kontroles, izmeklēšanas un sodīšanas funkcijām.

2013.gada pavasarī minētā amatpersona, pildot dienesta pienākumus tiesas ēkā un uzraugot ieslodzīto pagaidu turēšanas kameru, izdarīja tīšas darbības, kas saistītas ar vardarbību un "acīmredzami pārsniedza valsts amatpersonai ar likumu piešķirto tiesību un pilnvaru robežas", uzskata tiesa.

Apsūdzētā persona apcietinātai, uz tiesas sēdi konvojētai personai, bez tiesiska pamata tīši nodarīja miesas bojājumus, izdarot spērienus ar kājām un sitot ar steku.

2014. gada decembrī minētā krimināllieta vispārējā kārtībā tika nodota izskatīšanai pirmās instances tiesai. Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 2016. gada maijā nosprieda minēto personu atzīt par nevainīgu tai inkriminētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un attaisnot, bet spriedums tika pārsūdzēts.

Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurore uzskata, ka tagad notiesātajai personai noteikts sods inkriminētā panta sankcijas ietvaros, turklāt pietuvināts Krimināllikumā noteiktajam maksimāli iespējamam piespiedu darba apmēram, līdz ar to tas esot samērīgs ar noziedzīgā nodarījuma radīto kaitējumu un apsūdzētā personību.