Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Veikalnieki izmisumā - Jūrmalā uzdarbojas sērijveida zagļi

© Ekrānšāviņš

Raidījums "Bez Tabu" stāsta par Jūrmalas veikalnieku nedienām - pilsētā uzdarbojas laupītāji, kuri ielauzušies vairākos veikalos.

Raidījums ziņo, ka dažādos Jūrmalas pārtikas veikalos divu mēnešu garumā notiek zādzības, ko, visticamāk, veic vienas un tās pašas divas personas, kuru darbība vērtējama kā profesionāla.

Veikalu vadītājs Dubultos un Priedainē raidījumam stāsta, ka Jūrmalā apzagti jau astoņi veikali. Vienā Vladislava veikalā Priedainē ielauzās četros naktī, bet otrajā Dubultos pusvienos naktī. Lai ielauztos telpā, zagļi izmantojuši cirvi. Sadauzītas arī tiek videokameras. Pat apsardze neesot spējusi viņus notvert.

Spriežot pēc veikala video, viens zaglis ir vīrietis, bet otrs, ļoti iespējams, esot sieviete. Visu izdara zibenīgi: trīs minūtēs ķer un grābj ko var. Turklāt vīrietim esot arī šaujamais. Video nedaudz varot redzēt, ka zagļi ieradušies ar 3. sērijas “BMW” markas automašīnas, vēsta "Bez Tabu".

Savukārt raidījuma komanda viesoties Jūrmalā, uzzina, ka naktī zagļi apzaguši vēl vienu veikalu. Izrādās, tas ir piektais "aptīrītais" veikals dažu nedēļu laikā. Abi zagļi no veikalu plauktiem ņem cigaretes, alkoholu un nedaudz pārtikas, kā arī kases aparātu. Veikalu īpašniekiem zaudējumi ap divi tūkstoši eiro katrā apzagtajā veikalā.

Aicina visus, kuri varētu pazīt personas, kas apzog veikalu, vai, ja kāds no privātpersonas nopircis cigaretes ar Latvijas marķējumu vai lombardā kases aparātu, lūdz sazināties ar policiju, izstāstot, kas tā bija par personu, kas to pārdeva.