Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Tiesās policistu, kas nozaudējis šaujamieroci un tā munīciju

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu pret Valsts policijas darbinieku, kurš ārpus dienesta pienākumu veikšanas laika, nozaudējis šaujamieroci un tā munīciju.

2017.gada 24.februārī Jūrmalas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā Valsts policijas amatpersona apsūdzēta par to, ka tā pārvadāja šaujamieroci un šaujamieroča munīciju, pārkāpjot normatīvajos aktos noteiktās prasības, kā rezultātā tika nozaudēts šaujamierocis un tā munīcija.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, pērnā gada 18.novembrī apsūdzētā persona, ārpus dienesta pienākumu veikšanas laika, dodoties mājup no darbavietas, sabiedriskajā transportā atstāja datora somu, kurā pretēji ieroču un munīcijas pārvadāšanas un nēsāšanas noteikumiem, atradās šaujamierocis un šaujamieroča munīcija.

Tādējādi Valsts policijas amatpersona nozaudēja šaujamieroci un tā munīciju, pieļaujot to nokļūšanu nepiederošas personas rokās.

Minētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 263.panta pirmās daļas.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesas Jūrmalas tiesu namam.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.