Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jaunpiebalgas pusē uziet marihuānas audzētavas

© Valsts policija

Valsts Policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki ieguva informāciju par personu grupu, kas, iespējams, saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. veicot izmeklēšanas darbības noskaidroja, ka Jaunpiebalgas novadā, Jaunpiebalgas pagastā, kādā privātmājā, ir ierīkota marihuānas audzētava.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros 2017.gada 21.februārī, kriminālpolicijas darbinieki, veica vairākās sankcionētās kratīšanu. Trīs mājas tika konstatēts, ka tās telpas ir speciāli aprīkotas marihuānas audzēšanai. Kopā izņemti vairāki marihuānas augiem līdzīgi stādi un vairāk par 100gr. izžāvētas marihuānas, ka arī halucinogēnās sēnes. Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu, nozīmētas ekspertīzes.

Kriminālprocesa ietvaros tika aizturētas arī četras personas, gados jauni vīrieši, kuri iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā. Šobrīd personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Policija turpina izmeklēšanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.panta 2.daļas un turpinās izmeklēšana.

Pēc Krimināllikuma 253.panta 2.daļas, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt, un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.