Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aiztur jaunieti, kurš Iļģuciemā izsekojis un aplaupījis bijušo militāristu

© Valsts policija

Trešdien, 15. februārī, pirms pulksten desmitiem vakarā 51 gadu vecs vīrietis ar tramvaju atgriezās Iļģuciemā, kur atrodas viņa dzīvoklis. Pirms došanās mājās viņš nolēma ieiet veikalā, lai nopirktu pārtikas produktus. Ieejot veikalā, vīrietim radās aizdomas, ka viņu izseko nepazīstams jaunietis.

Ņemot vērā, ka vīrietim bijusi darba pieredze militārajā sfērā, viņš ar speciālu paņēmienu nolēma pārbaudīt, vai patiešām viņam kāds seko. Proti, pēc tam, kad bija nopircis produktus un izgājis no veikala, viņš vairākas reizes veica vienu un to pašu maršrutu. Vīrieša aizdomas apstiprinājās. Svešinieks viņam joprojām sekoja.

Šaubīdamies, kā labāk rīkoties, vīrietis pieņēma lēmumu doties uz mājām, kas atrodas turpat netālu Iļģuciemā. Svešinieks joprojām turējās viņam pa pēdām. Piegājis pie savas mājas kāpņu telpas, vīrietis pagriezās pret izsekotāju un pajautāja, kāpēc viņš šādi rīkojas. Uz to svešinieks pieprasīja naudu. Vīrietis teica, ka naudas viņam nav. Pēc kā nepazīstamais jaunietis sāka draudēt, ka, ja vīrietis viņam neiedos 50 eiro, viņš uzbruks ar nazi.

Vīrietis, nepievēršot draudiem uzmanību, devās iekšā kāpņu telpā, bet negaidot saņēma vieglu sitienu pa galvu. Visbeidzot izsekotājs no cietušā rokām izrāva iepirkumu maisiņu ar pārtikas produktiem un aizbēga. Cietušais par notikušo paziņoja Valsts policijai.

Notikuma vietā ieradās Speciālo uzdevumu bataljona policisti, kuri kopā ar cietušo policijas automašīnā devās patruļā pa tuvāko apkārtni, lai atrastu ļaundari. Turpat Iļģuciemā policisti pamanīja un aizturēja 1995. gadā dzimušo aizdomās turēto. Tiesa gan, nolaupītā iepirkumu maisiņa pie viņa vairs nebija.

Jaunietis tika nogādāts Rīgas Kurzemes policijas iecirknī, kur atzinās noziegumā. Tiesa gan, jaunietis apgalvoja, ka nav grasījies uzbrukt cietušajam ar nazi, un šādi izteicies, tikai lai nobaidītu upuri. Tika konstatēts, ka puisis atrodas vairāk nekā vienas promiles stiprā alkohola reibumā.

Aizturētais iepriekš nav sodīts.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas - par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.