Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Skaidros, kāpēc 38 pasažieriem Rīgas lidostā netika veikta robežpārbaude

© F64

Valsts robežsardze (VRS) sākusi kriminālprocesu par gadījumu, kad lidostā "Rīga" 38 no Londonas ieceļojošie pasažieri tika novirzīti uz Šengenas terminālu, kur viņiem netika veikta robežpārbaude, aģentūru LETA informēja VRS.

VRS par minēto faktu sākts kriminālprocess par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Vakar no Londonas ar lidmašīnu Latvijā ieceļoja 96 pasažieri, taču 38 tika novirzīti uz Šengenas terminālu, kurā viņiem netika veikta robežpārbaude. VRS gan operatīvi rīkojās un pagaidām konstatējusi 26 robežpārbaudi neizgājušus pasažierus. Šobrīd tiek apzināti pārējie 12 pasažieri, lai konstatētu vai viņi Latvijā neuzturas nelikumīgi.

Ņemot vērā, ka izmeklēšanai ir tikai sākusies VRS pārstāve nekomentēja vai pie pasažieru novirzīšanas uz Šengenas termināli vainojami lidostas dienesti.

Kā aģentūrai LETA atzīmēja Starptautiskās lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte, lidostas rīcībā nav oficiālas informācijas par VRS ierosināto kriminālprocesu saistībā ar no Londonas ielidojušo pasažieru novirzīšanu lidostā "Rīga".

"Lidosta var apstiprināt, ka šāds incidents ir noticis: nepareizi novirzītos pasažierus pamanīja un, operatīvi reaģējot, aizkavēja un nodeva Valsts robežsardzei lidostas Drošības dienests. Starptautiskās lidostas "Rīga" Virszemes apkalpošanas dienests neveica šī reisa apkalpošanu un incidentā nav iesaistīts," teica Karnīte.