Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīgā aiztur kārtējo huligānu; viņš izsitis pieturas stiklu

© Valsts policija. pixabay.com

Vakar ap pulksten četriem no rīta Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, trīs jaunieši bija uzlīduši uz sastatnēm, kas uzslietas pie kādas mājas saistībā ar remontdarbiem. Visi jaunieši bija nedaudz iereibuši. “Izklaižu” karstumā viens no puišiem, paņēmis akmeņus, sācis tos sviest pa blakus esošo sabiedriskā transporta pieturas nojumi, līdz izsitis tās stiklu. Notikušo bija pamanījis kāds aculiecinieks, kurš izsauca Valsts policiju.

Ierodoties notikuma vietā, Rīgas Latgales iecirkņa patruļpolicisti turpat netālu trijotni aizturēja. Policisti noskaidroja, ka noziegumu izdarījis 1997. gadā dzimis jaunietis, savukārt viņa 1995. gadā dzimušie draugi bija noziegumu redzējuši, tāpēc arī viņi tika nogādāti policijas iecirknī kā aculiecinieki. Neviens no šiem puišiem iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Taču nu jaunākajam no atpūtniekiem nāksies stāties likuma priekšā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.