Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Iedzeršanas laikā noslepkavo vīrieti

© F64

Pirmdien, 13. februārī, pulksten 23.30 Valsts policija no pašvaldības policijas saņēma informāciju, ka Ogres iecirkņa apkalpojamā teritorijā kādā dzīvoklī atrasts miris vīrietis ar acīmredzamām vardarbīgas nāves pazīmēm.

Notikuma vietā ieradās Ogres iecirkņa policisti, kas noskaidroja, ka vīrietis, kurš tika atrasts miris, viesojies šajā dzīvoklī pie 1957. gadā dzimušas sievietes un 1980. gadā dzimuša vīrieša, kur visi kopā lietojuši alkoholu. Pagaidām nenoskaidrotu apstākļu dēļ esot izcēlies konflikts, kā rezultātā vienam no vīriešiem tika nodarīti miesas bojājumi, kas izraisījuši nāvi. Ogres iecirkņa policisti notikuma vietā sastapa tikai 1980. gadā dzimušo vīrieti, kurš par notikušo bija paziņojis pašvaldības policijai.

Savukārt sieviete par notikušo nebija ziņojusi policijai, bet gan slēpusies pie kaimiņa.Policisti aizturēja gan 1980. gadā dzimušo vīrieti, gan 1957. gadā dzimušo sievieti. Jāpiemin, ka abu aizturēto personu versijas par notikušo atšķiras, un policija turpina skaidrot precīzus notikušā apstākļus.

Saistībā ar šo noziegumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Abi aizturētie šobrīd atrodas izolatorā, un tiesa lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizturētajam vīrietim.