Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Robežsargi konfiscē pusmiljonu dažādu marku cigarešu

© Kaspars Krafts/ F64 photo Agency

Pirmdien, 16.janvārī, robežsargi konstatēja divus cigarešu nelikumīgas pārvietošanas gadījumus, kopumā izņēma vairāk kā pusmiljonu dažādu marku cigarešu.

Naktī no 15.uz 16.janvāri, veicot informācijas pārbaudi par iespējamo akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu Krāslavas novadā uz ceļa Pāternieki-Indra tika apturēta kāda Latvijas pilsoņa vadītā automašīna Fiat Ulysse. Transportlīdzekļa vadītājam nebija ne vadītāja apliecības, ne personu apliecinoša dokumenta. Arī pasažieris, Latvijas pilsonis, dokumentu, kas apliecinātu viņa identitāti uzrādīt nevarēja.

Atsekojot automašīnas atstātos riepu nospiedumus, turpat Indras pagastā, kādas viensētas pagalmā tika konstatētas 20 melnā polietilēna plēvē ietītas kārbas, kurās atradās 199 600 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu.

Par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību glabāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu Latvijas Republikas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, kas izdarīts lielā apmērā, uzsākts kriminālprocess.

Otru cigarešu nelikumīgas pārvietošanas gadījumu robežsargi konstatēja 16.janvāra vakarā - Pededzes robežkontroles punktā kāds Latvijas pilsonis, slēpjot savas automašīnas kravas nodalījuma sienās, griestos un grīdā, Latvijā mēģināja nelikumīgi ievest 149 340 cigaretes "Bond" ar Kirgizstānas akcīzes markām, 150 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām un 29 580 cigaretes ar Krievijas akcīzes markām.

Par muitošanai pakļauto preču ievešanu nelikumīgā veidā, kas izdarīta lielā apmērā, uzsākts kriminālprocess.

Krimināllietas materiāli tālākai izmeklēšanai nosūtīti pēc piekritības VID Muitas policijas pārvaldei.