Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Banda Kuldīgas pusē veikusi šaujamieroču nelegālo apriti

© Valsts policija

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas ieguva operatīvo informāciju par personu grupu, kura, iespējams, nodarbojas ar šaujamieroču un munīcijas nelegālo apriti, informē Valsts policija.

Par iespējamo noziedzīgo nodarījumu tika uzsākts kriminālprocess, kā ietvaros veiktas kratīšanas, kuru laikā izņemti šaujamieroči, to sastāvdaļas un munīcija. Kriminālprocesa ietvaros tika aizturētas piecas personas - 1985., 1978., 1964., 1975. un 1957.gadā dzimuši vīrieši.

Divi no vīriešiem tika atzīti par aizdomās turētajiem pēc 233.panta 2.daļas - par šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas neatļautu remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu un realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, par ko soda ar brīvības atņemšanu līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Iepriekš minētie vīrieši un arī pārējie trīs ir atzīti par aizdomās turētajiem pēc 233.panta 3.daļas - par šaujamieroču un šaujamieroču munīcijas neatļautu remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu un realizēšanu, ja to ir izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu pēc likuma ir paredzēts bargāks sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Visiem aizturētajiem ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Četri no aizdomās turētajiem iepriekš ir bijuši krimināli sodīti, un šobrīd trīs aizturētās personas savu vainu noliedz, viens atzīst daļēji, taču viens savu vainu atzīst pilnībā.

Kriminālprocesa ietvaros ir izņemtas vairāku šaujamieroču munīcija, optiskie tēmekļi un dažāda veida šaujamieroči. Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu un lietu nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.