Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Bērns ubago, lai varētu apmeklēt maksas tualeti

© Rīgas Pašvaldības policija

Vakar, 16.janvāra pēcpusdienā, Rīgas pašvaldības policisti saņēma informāciju par kādu zēnu, kurš pie Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas ubago.

Ierodoties notikuma vietā, sastapts 13 gadus vecs zēns, kurš policistiem paskaidroja, ka vēlējies aiziet uz maksas tualeti netālu esošajā tirdzniecības centrā, taču viņam nav bijusi skaidra nauda. Zēns nolēmis naudu prasīt garāmgājējiem.

Bērna vizuālais izskats neliecināja par ubagošanas nepieciešamību, tomēr pēc paša zēna vārdiem noskaidrots, ka viņš arī turpat Vecrīgā dzīvojot. Līdz ar to zēna skaidrojums vairs nebija pārliecinošs, jo nebija iemesla, kādēļ viņš nevarētu doties uz savām mājām, lai tur izmantotu labierīcības.

Policisti vienlaikus zēnam pastāstīja par netālu esošajām bezmaksas tualetēm. Pēc apstākļu noskaidrošanas zēns devās mājup.

Par notikušo informēta RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa, kas atsevišķi vērtēs vecāku atbildību, kā arī nepieciešamības gadījumā apsekos dzīvesvietu, lai pārliecinātos par zēna dzīves apstākļiem.