Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

DP uzmanīs Bukaina organizēto akciju par KNAB nepieciešamību

© Gints Ivuškāns/ f64 photo agency

Drošības policija (DP) seko līdzi Krievijas tautiešu politikas atbalstītāja Staņislava Bukaina plāniem rīt, 13.janvārī rīkot akciju par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) nepieciešamību, aģentūru LETA informēja DP.

DP ir informēta par gaidāmo protesta akciju un atbilstoši savai kompetencei seko pasākumu organizatoru aktivitātēm publiskajā telpā, tai skaitā sociālajos tīklos.

DP vērtējumā plānotais pasākums ir saistāms ar Eiroskeptiķu rīcības partijas sevis popularizēšanas mēģinājumu pirms šogad plānotajām pašvaldības vēlēšanām.

DP ir sniegusi rekomendācijas Valsts policijai sabiedriskās kārtības nodrošināšanai publiskā pasākuma laikā.

Vienlaikus DP atgādina, ka ikvienam publiskā pasākuma dalībniekiem ir jāievēro sabiedriskās kārtības noteikumi un jāpilda policijas darbinieku likumīgās prasības.

Bukains iepriekš pauda, ka KNAB strādā 150 cilvēki un 15 gadu laikā neesot atstādināts neviens ierēdnis par krāpšanu. Šajā laika periodā esot nostrādātas kopumā 4,7 miljoni stundas, bet to efektivitāte pēc viņa domām ir nulle.

Minētā iemesla dēļ 13.janvārī pie Ministru kabineta ēkas plānots rīkot protesta akciju, aktualizējot jautājumu, vai KNAB Latvijā vispār ir vajadzīgs.

Bukains izteicās, ka galvenais akcijas rīkotāju mērķis ir, lai visi latvieši, krievi, latgaļi un citi pārstāvji apvienotos mūsu valsts nākotnei. Tā būšot tautas sapulce, kuras laikā ikvienam būs iespēja visas dienas garumā no plkst.9 līdz plkst.21 atnākt un brīvajā mikrofonā pateikt visu, ko viņi vēlas.

Rīgas domē norādīja, ka organizatori pieteikuši piketu aptuveni 50 cilvēkiem.

Prokrieviskās organizācijas "GVD Baltija" pārstāvis Bukains iepriekš vairākkārt nonācis DP redzeslokā.