Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Viļānos policists dzērumā ar dienesta auto izraisījis avāriju

© Valsts policija

Valsts policija (VP) aizturējusi Viļānu pašvaldības policistu, kurš pamatīgā dzērumā ar dienesta automašīnu izraisījis ceļu satiksmes negadījumu, aģentūru LETA informēja VP.

Vakar Viļānu pagastā, uz autoceļa Gaigalava - Viļāni, notika ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīta pašvaldības policijas dienesta automašīna "Dacia". 1963.gadā dzimušais automašīnas vadītājs nobrauca no ceļa, kā rezultātā auto apgāzās.

Pēc negadījuma pats vadītājs par notikušo paziņoja VP. Negadījuma vietā noskaidrots, ka policists pie dienesta transportlīdzekļa stūres bija sēdies ārpus sava darba laika. Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi šofera izelpā, konstatēts, ka viņš atradies gandrīz 2 promiļu reibumā.

Negadījumā iesaistītais policists apgalvojis, ka uz brauktuves it kā esot izskrējis meža dzīvnieks, kā rezultātā viņš centies izvairīties no sadursmes, nav spējis savaldīt automašīnu, nobraucis no ceļa braucamās daļas un apgāzies. Pēcāk meža dzīvnieks esot ieskrējis mežā.

Negadījumā cietusi 1963.gadā dzimusi automašīnas pasažiere, kura ar gūtajām traumām tika nogādāta medicīnas iestādē.

Valsts policija veiks izmeklēšanu, lai noskaidrotu precīzus notikušā negadījuma apstākļus, un lems par kriminālprocesa sākšanu.