Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Baltkrievijas pilsonis cenšas Latvijā ievest piecus kilogramus marihuānas

Attēlam ilustratīva nozīme © Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvaldes darbinieki 2016.gada 7.decembrī Baltkrievijas pilsoņa vadītā automobilī "Volkswagen Passat" atrada un izņēma 5213 gramus marihuānas, par ko nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess, informē VID.

Pamatojoties uz Muitas policijas pārvaldes rīcībā esošu riska informāciju par iespējamu narkotisko vielu kontrabandu, uz Rīgas apvedceļa tika apturēts automobilis "Volkswagen Passat" ar Baltkrievijas reģistrācijas numuru. Muitas kontroles laikā radās pamatotas aizdomas, ka transportlīdzeklī varētu tikt pārvadātas aizliegtas vielas vai muitas kontrolei pakļautas preces, līdz ar to automobilis tika nogādāts uz padziļinātās muitas kontroles veikšanas vietu Rīgā.

Kontroles laikā tika konstatēts, ka automobiļa bagāžas nodalījumā, rezerves ritenim paredzētajā vietā, atrodas četri melni polietilēna iepakojumi ar specifiski smaržojošu zaļganbrūnu augu valsts izcelsmes vielu. Turpinot veikt pārbaudi tika atklāts, ka zem automobiļa aizmugurējā bampera paslēpti vēl divi melni polietilēna iepakojumi ar tādu pašu saturu kā iepriekš atrastajos iepakojumos.

Procesa ietvaros izņemtā viela tika nosūtīta uz muitas laboratoriju ķīmiskās ekspertīzes veikšanai. Ekspertu atzinums apstiprināja aizdomas, ka izņemtā viela ar kopējo svaru 5213 grami ir marihuāna.

Par notikušo 2016.gada 7.decembrī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.1.panta 2.daļas un 253.1.panta 3.daļas par narkotisko vielu kontrabandu lielā apmērā un neatļautu glabāšanu un pārvietošanu Latvijas teritorijā realizācijas nolūkā lielā apmērā. Par šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts "Volkswagen Passat" vadītājs, 1971.gadā dzimušais Baltkrievijas pilsonis, kuram tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija netiks sniegta, norāda VID.