Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Bijušais dzīvesbiedrs Imantā ar āpstu un nazi rokās pa pagalmu dzenā sievieti

© Valsts policija

Vakar, 13.decembrī, ap pulksten vieniem dienā Valsts policija saņēma informāciju no kādas sievietes, kura tajā brīdī bēga no sava bijušā civilvīra, skrienot pa Imantas mikrorajona māju pagalmiem.

Sieviete izstāstīja likumsargiem, ka viņas bijušais dzīvesbiedrs ieradās pie viņas un neatlaidīgi centās tikt iekšā dzīvoklī. Taču sieviete neesot atļāvusi ienākt, bet gan ierosinājusi sarunu turpināt kāpņu telpā. Saruna pārauga konfliktā, kurā bijušais dzīves biedrs sāka draudēt sievietei. Viņa ļoti nobijās no vīrieša draudiem nogalināt, tādēļ metās bēgt.

Agresīvais vīrietis meties pakaļ sievietei, kā arī izvilcis no kabatas nazi un pa ceļam dabūjis lāpstu. Ar šiem priekšmetiem viņš esot skrējis pakaļ sievietei pa Imantas māju pagalmiem.

Policija nekavējoties ieradās notikuma vietā, kur ieraudzīja skraidām pa pagalmiem vīrieti ar lāpstu rokās. Kad likumsargi izvaicāja vīrieti, kādēļ viņš atrodas ar lāpstu un nazi rokās, vīrietis esot atbildējis, ka nobijies no savas bijušās draudzenes draudiem, tādēļ pašaizsardzībai paņēmis lāpstu.

1985.gadā dzimušai vīrietis tika aizturēts. Agresīvais vīrietis iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti. Par šādu noziegumu soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.