Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ar aculiecinieku palīdzību notver rūdītu kabatzagli

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Aizvadītās nedēļas nogalē Cēsu policija, pateicoties kāda iedzīvotāja vērībai un līdzdalībai, aizdomās par zādzību Straupes lauku labumu tirdziņā aizturēja 53 gadus vecu sievieti, vēsta Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde.

Sieviete tika pieķerta 11.decembra rītā Straupes lauku labumu tirdziņā, Plācī pēc tam, kad, pārgriežot ar žileti kādai tirgus apmeklētājai somu, nozaga maku un to pamanīja cietušās vīrs. Vīrietis neapjuka un maka kārotāju aizturēja līdz brīdim, kamēr atbrauca izsauktā policija.

Policija 53 gadus veco kundzi nogādāja policijas iecirknī, kur noskaidroja, ka šī nav bijusi vienīgā zādzība. Jau vēstīts, ka 4.decembrī, ap pulksten 12:00, Pārgaujas novadā, Straupes pagastā, Plācī, tirgū pagaidām nenoskaidrota persona nozaga 1970.gadā dzimušai sievietei piederošu maku, kurā atradās nauda un dažādi personīgie dokumenti. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka sieviete veikusi arī šo zādzību. 4.decembrī nozagto maku policija atrada.

Noskaidrots, ka aizdomās turētā persona nav vietējā un ieradusies no Rīgas. Tāpat zināms, ka sievietei šie nav vienīgie likumpārkāpumi un viņa vairākkārt tiesāta par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Policija neizslēdz iespēju, ka no viņas prettiesiskajām darbībām cietuši vēl citi tirgus apmeklētāji, taču nav vērsušies policijā, jo līdz šim saņemti vien divi iesniegumi.

Policijā sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 180.panta „Par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Pašlaik aizdomās turētai personai kā drošības līdzeklis piemērots - policijas uzraudzība.

Policija izsaka pateicību vīrietim, kurš palīdzēja notvert kabatzagli! Vienlaikus policija aicina iedzīvotājus, kuri bieži apmeklē tirdzniecības vietas kur notiek norēķini skaidrā naudā, nopietni sargāt savas somas, makus, telefonus un citas vērtīgas lietas. Vislabāk maku turēt virsjakas iekškabatā vai, ja tomēr tas atrodas somā, tad to turēt sev priekšā, tā lai to redzat.