Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Kauguros sadur 54 gadus vecu vīrieti; policija atrod vainīgo

© F64

25.novembrī ap pulksten desmitiem vakarā Valsts policija saņēma ziņu no medicīnas iestādes, ka slimnīcā no Kauguru mikrorajona ir nogādāts 1962.gadā dzimis vīrietis ar durtu brūci vēderā. Saistībā ar notikušo policija uzsāka kriminālprocesu.

Sākotnēji cietušais vīrietis policistiem atteicās stāstīt, kas viņu sadūris, un uzsvēra, ka neko neatceroties. Rīgas reģiona Jūrmalas iecirkņa darbinieki, veicot operatīvās darbības, noskaidroja iespējamo cēloni vīrieša durtajai brūcei. Kad likumsargi atkārtoti vērsās pie cietušā vīrieša, šoreiz ar iespējamo notikumu izklāstu, vīrietis apliecināja policistiem, ka tiešām tā ir bijis.

Likumsargiem izdevās noskaidrot, ka kopīgas iedzeršanas laikā, starp cietušo un viņa draugu izcēlies konflikts, kā rezultātā draugs paņēmis virtuves nazi un iedūris viņam vēderā. Agresīvais vīrietis pats esot izsaucis mediķus.

26. novembrī, veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, likumsargiem izdevās noskaidrot agresīvā vīrieša dzīves vietu, kurā tad arī tika atrasts un aizturēts 1989.gadā dzimušais vīrietis. Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, likumsargiem izdevās atrast arī nazi, ar kuru tika sadurts cietušais. Virtuves nazis tika atrasts aiz veļasmašīnas, un vīrietis to pat nebija pacenties notīrīt, uz tā vēl atradās asins pēdas.

Aizturētais jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par noziegumiem saistībā ar narkotikām.

Pret aizturēto uzsākts kriminālprocess par smagu miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, kas bīstams dzīvībai. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

28.novembrī vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.