Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Iereibuša jaunieša māte spiesta pēc palīdzības vērsties policijā

© Rīgas Pašvaldības policija

Šonakt Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Dreiliņos, kur izsaucējas dēls, iespējams, narkotisko vielu reibumā rada veselības un dzīvības draudus sev un mātei.

Ierodoties norādītajā dzīvesvietā, konstatēts, ka dzīvoklim ir atslēgta elektrības padeve un uz galda atrodas demontēta griestu lampa.

Mājvietā sastapta jaunieša māte, kura pastāstīja, ka dēls lieto narkotikas un šobrīd, atrodoties narkotisko vielu reibumā, uzvedas neadekvāti. Sieviete paskaidroja, ka vienai ar dēlu ir bail atrasties dzīvoklī.

Notikuma vietā sastapts arī pats vaininieks, kuram jautāts kāpēc atslēgta elektrība. Jaunais vīrietis atbildēja, ka viņam traucējusi gaisma, tādēļ demontējis griestu lampu, savukārt elektrību jaunietis atslēdzis, jo viņam it kā esot traucējis tās radītais elektromagnētiskais lauks. Jaunietis pēc brīža apgalvoja, ka nepazīst savu māti un tikai sev zināmu iemeslu dēļ centās attaisīt logu.

Likumsargi izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, kuri, apskatot jaunieti, konstatēja, ka hospitalizācija nav nepieciešama. 17 gadus vecais jaunietis pēc mātes lūguma nogādāts Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā ekspertīzes veikšanai.

Ja ekspertīzes slēdzienā aizdomas par narkotisku vielu reibumu apstiprināsies, tad lietas materiāli tiks nosūtīti Valsts policijai izvērtēšanai.