Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Skolā ierodas tēvs, kuram ir spēkā tikšanās liegums ar bērnu

© Valsts policija

Vakar, 30.novembrī, Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no kādas izglītības iestādes direktora, ka skolā ieradies tēvs, kuram ir spēkā liegums satikties ar savu bērnu.

Ierodoties izglītības iestādē, policisti devās pie vīrieša un lūdza uzrādīt personu apliecinošus dokumentus, kā arī izskaidrot, kāpēc tiek traucēts izglītības iestādes darbs. Vīrietis kategoriski atteicās nosaukt savus datus, apgalvojot, ka zinot savas tiesības un viņam neesot policistiem nekas jāuzrāda. Likumsargi vīrietim izskaidroja, ka pēc policista lūguma vīrietim ir jānosauc savi dati, pretējā gadījumā viņu nāksies aizturēt un nogādāt Valsts policijā identitātes noskaidrošanai.

Vīrietis pēc brīža nomierinājās un uzrādīja policistiem pasi un tiesas lēmumu, taču apgalvoja, ka viņam neesot liegts tikties ar bērnu. Likumsargi apstākļu noskaidrošanai sazinājās arī ar bērna māti, kura apstiprināja, ka tiesa bijušajam dzīvesbiedram piespriedusi liegumu tuvoties bērnam saistībā ar viņa vardarbīgo uzvedību.

Vīrietim lūgts pamest izglītības iestādi un izskaidrotas iespējamās sekas, ja viņš pārkāps tiesas lēmumu. Persona pēc pārrunām labprātīgi devās prom.