Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Brīvprātīgie un policija meklē pazudušo Baibu; pagaidām rezultātu nav

© facebook.com/ bezvēsts.lv

Organizācija "bezvēsts.lv" informē, ka vakar notika 61 gadu vecās Baibas Purmales meklēšana. Lai gan tās laikā izdevās atrast sievietes personīgās mantas, pašas kundzes atrašanās vieta joprojām nav zināms.

30.novembrī, notika Valsts policijas un Zemessardzes rīkotais, 27.11.2016 pazudušās 61 gadus vecās Baibas Purmales meklēšanas pasākums. Bez vēsts pazudušās kundzes radinieki izsaka pateicību visiem brīvprātīgajiem, Valmieras un Rūjienas apkārtnes iedzīvotājiem, kuri atsaucās uz Valsts policijas, Zemessardzes un Bezvests.lv lūgumu palīdzēt un šodien, 30.11.2016, no agra rīta ieradās, lai kopīgiem spēkiem meklētu pazudušo sievieti.

Meklēšanas pasākums notika 140 km attālumā no Rīgas. Lielākoties, piedalījā pazudušās Baibas Purmales radinieki, draugi un paziņas. Pēc pazudušās sievietes dēla teiktā, cilvēki bija ļoti atsaucīgi: meklēšanas pasākumā piedalījās, apmēram, 10 Valsts un Pašvaldības policijas darbinieki ar suni, kā arī vairāk nekā 10 zemessargu.

Meklēšanas pasākums sākās no pieturas "Pīleņģi" Endzelē, kurā sieviete bija izkāpusi - (pazudušo sievieti ievēroja autobusa šoferis un pasažiere), kā rezultātā brīvprātīgie apsekoja meža teritorija gar lielceļu ,10 km garumā Valmieras virzienā. Tika pārbaudītas pamestās mājas un celtnes, visas aizdomīgās vietas. Diemžēl, bez vēsts pazudušo sievieti, Baibu Purmali, atrast neizdevās.

"Sākotnēji suns "paņēma" pēdu, taču mežā ātri vien tās izzuda"- stāsta pazudušās dēls. "Taču viņas personīgās mantas, mēs atradām lielceļa malā. Kārbiņa, kas varēja izkrist no viņas somas, tika atrasta 5 km attālumā no pieturas, kurā aculiecinieki, viņu pamanīja izkāpjam no autobusa."

Pazudušās radinieki, kā arī policija ir gatavi arī šodien turpināt meklēšanas pasākumu, taču visas aizdomīgās vietas tika pārbaudītas un nav nevienas aizķeršanās, kur sievieti meklēt. Tāpēc, jūtamu palīdzību un atbalstu var sniegt tuvāko apkaimju iedzīvotāji, 5 km attālumā no pieturas "Pīleņģi" Valmieras virzienā. Iespējams, kāds ir redzējis ceļa malā ejošu sievieti vai palīdzējis aizvest.

Valmieras, Naukšēnu, Rūjienas un to apkārtnes iedzīvotājus, lūdzam, īpaši pievērst uzmanību šai ziņai, kā arī būt ļoti vērīgiem. Iespējams, tieši jūs redzējāt pazudušo Baibu Purmali. Aculiecinieku liecības ir ļoti svarīgas.

Atgādinām, ka 2016.gada 27.novembrī, plkst. 21:20 bez vēsts pazuda 61 gadus vecā Baiba PURMALE, kura ar autobusu devās no Rīgas uz mājām Naukšēnos. Pēdējās ziņas liecina, ka sieviete izkāpa no autobusa ātrāk - Pīleņģu pieturā (Endzele), Rūjienas novads.

Pazudušas PAZĪMES: augums 158 cm, pilnīgas miesas būves. Mati sarkanā krāsā, līdz pleciem.Sieviete bija ģērbusies tumši zilā vējjakā, tumšas krāsas biksēs, galvā balta cepure. Līdzi bija brūnas krāsas soma. Telefons sievietei ir izslēgts.

Lūgums būt īpaši vērīgiem Valmieras, Naukšēnu, Rūjienas un tuvākās apkārtnes iedzīvotājus. Ja Jūsu rīcībā ir informācija par pazudušās atrašanās vietu vai jebkāda cita informācija, lūgums, nekavējoties zvanīt pa tālruni 110 vai Bezvests.lv - +371 22 084 084