Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

AICINA ZIŅOT: Bolderājā vīrieši cenšas aplaupīt pensionārus

© Valsts policija

Vakar Bolderājā pie pasta nodaļas divi ļaundari nolūkojās, kā vīrietis saņem pensiju. Līdzko vīrietis bija iznācis ārā no pasta, abi svešinieki, izmantojot viņa lētticību, naudu nozaga. Pateicoties atsaucīgiem garāmgājējiem, iespējamie ļaundari nekavējoties tika aizturēti. Valsts policija aicina atsaukties arī citus, kuri cietuši no šādiem vai līdzīgiem noziegumiem, zvanot pa tālruņa numuru 67433779 vai 110.

8. novembrī, ap pulksten 11.30 pasta nodaļā Bolderājā kāds vīrietis izņēma savu pensiju un devās ārā. Netālu no pasta nodaļas pie viņa pienāca kāds vīrietis, kurš apgalvoja, ka viņam pazudusi nauda. Svešinieks lūdza pensionāru uzrādīt savu naudu, lai pārliecinātos, ka viņš nav to nozadzis. Lētticīgais vīrietis atvēra savu maku un rādīja naudu. Makā atradās nedaudz vairāk nekā 500 eiro. Tobrīd pie abiem piegāja vēl viens nepazīstams vīrietis. Pagrābuši naudu, abi vīrieši metās bēgt.

Cietušais ātri aptvēra notikušo un skrēja pakaļ ļaundariem, vienlaikus saucot pēc palīdzības. Par laimi, garām gāja divi atsaucīgi aculiecinieki. Kopīgiem spēkiem cietušajam un aculieciniekiem izdevās notvert ļaundarus un izsaukt policiju. Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirkņa Bolderājas nodaļas policisti, kuri aizdomās turētos nogādāja policijas iecirknī.

Noskaidrots, ka aizturētie dzimuši 1955. un 1975. gadā. Vecākais no viņiem sen atpakaļ sodīts par mantiskiem noziegumiem, savukārt otrs - par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta otrās daļas - par zādzību, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policijai ir pamatotas aizdomas, ka aizturētie vīrieši varētu būt izdarījuši arī citus līdzīgus noziegumus. Policija aicina atsaukties visus cietušos, zvanot pa tālruņa numuru 67433779 vai 110.