Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija satrakojušos vīrieti nogādā medicīnas iestādē

© Rīgas Pašvaldības policija

Vakar, 25.oktobrī, neilgi pēc 19.00, Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki, saņēma informāciju, ka Torņakalnā kādā dzīvoklī norisinās ģimenes konflikts.

Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki pie minētā dzīvokļa sastapa kādu sievieti. Sieviete paskaidroja, ka ir izsaukusi policijas darbiniekus, jo viņas dēls uzvedas agresīvi. Ieejot dzīvoklī, policisti sastapa vīrieti, kuram tika lūgts uzrādīt personu apliecinošus dokumentus. Aprunājoties ar 38 gadus vecā vīrieša māti, tika noskaidrots, ka vīrietis bieži ārstējies ārstniecības iestādēs un pirms brīža bijis agresīvi noskaņots.

Ar vīrieti neizdevās izveidot produktīvu sarunu, jo viņš nepārtraukti skaļi kliedza un atteicās ieklausīties policistu teiktajā. Brīdi vēlāk vīrietis sāka spārdīt dīvānu un sist ar elkoņiem pa sienu, policijas darbinieki nolēma vīrieti saslēgt roku dzelžos, lai viņš nenodarītu pāri sev vai citiem. Vīrietis turpināja uzvesties nevaldāmi, tāpēc kārtības sargi pieņēma lēmumu iesaistīt mediķu palīdzību. Ierodoties notikuma vietā, mediķi apskatīja vīrieti un nolēma, ka viņam nepieciešama hospitalizācija uz ārstniecības iestādi. Viens no policijas darbiniekiem brauca kopā ar mediķiem, lai agresora pārvadāšanas laikā garantētu drošību mediķiem. Ierodoties ārstniecības iestādē, vīrietim tika noņemti roku dzelži un viņš tika nodots ārstniecības iestādes personālam.