Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Šoferis piecu promiļu reibumā traucas pa Rīgas ielām

© Valsts policija

Pārbaudot vadītāja identitāti, izrādījās, tas ir kāds 1966. gadā dzimis vīrietis, kurš izskatījās manāmi iereibis, tādēļ policisti nolēma veikt alkohola pārbaudi vīrieša izelpā. Transportlīdzekļa vadītājs no pārbaudes atteicās, tādēļ tika nogādāts medicīnas iestādē, lai veiktu ekspertīzi alkohola klātbūtnes noteikšanai organismā. Pārbaudē vīrieša asinīs konstatētas 5,52 promiles alkohola. Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatēta alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro sodu – administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem. Tāpat par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vadītājam draud sods 160 eiro apmērā. Valsts policija transportlīdzekļa vadītājus aicina nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai pašu vadītāju, bet arī pasažieru un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību. Pagājušajā svētdienā, 23.oktobrī, ap pulksten 15.00 Rīgā, Krustabaznīcas ielā, veicot ātruma kontroli, ceļu policisti pamanīja kādu steidzīgu šoferi. Autovadītājs ar Volkswagen markas automašīnu pilsētā, apdraudot visu apkārtējo drošību, pie atļautā ātruma 50 kilometri stundā traucās ar ātrumu 91 kilometrs stundā. Likumsargi nekavējoties sekoja pārkāpējam, kuru jau pēc īsa brīža Ezermalas ielā apturēja.

Pārbaudot vadītāja identitāti, izrādījās, tas ir kāds 1966. gadā dzimis vīrietis, kurš izskatījās manāmi iereibis, tādēļ policisti nolēma veikt alkohola pārbaudi vīrieša izelpā. Transportlīdzekļa vadītājs no pārbaudes atteicās, tādēļ tika nogādāts medicīnas iestādē, lai veiktu ekspertīzi alkohola klātbūtnes noteikšanai organismā. Pārbaudē vīrieša asinīs konstatētas 5,52 promiles alkohola.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatēta alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro sodu - administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem. Tāpat par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vadītājam draud sods 160 eiro apmērā.

Valsts policija transportlīdzekļa vadītājus aicina nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai pašu vadītāju, bet arī pasažieru un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.
Tāpat Valsts policija aicina visus transportlīdzekļu vadītājus būt apdomīgiem un nesēsties pie spēkrata stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā.