Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Pārdaugavā narkomāns injecē narkotikas bērna klātbūtnē

© Rīgas Pašvaldības policija

Sestdien Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma divus izsaukumus uz Āgenskalnu un Bolderāju. Zvanītāji ziņoja par diviem narkomāniem.

Sestdien pa dienu, Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki, saņēma informāciju par narkomānu, kurš Zeļļu ielā injicē sev vēnās narkotiskās vielas un ka blakus viņiem atrodas sieviete ar bērnu ratiņos. Ierodoties notikuma vietā, sieviete ar bērnu netika ievērota. Savukārt apsekojot teritoriju, policijas darbinieki pamanīja vīrieti, kurš atrodas stiprā reibumā. Uzrunājot vīrieti, policisti stādījās priekšā un lūdza uzrādīt personu apliecinošus dokumentus. Persona nebija spējīgs to izdarīt, tāpēc uzreiz paskaidroja, ka ir lietojis heroīnu, vīrietis tika aizturēts. Pārmeklējot vīrieti, pie viņa tika atrast izlietota šļirce ar asinīm, aizturētais apstiprināja, ka tā pieder viņam. Vīrietis bija tik lielā reibuma, ka tika nolemts piesaistīt mediķus. Ārsti, ierodoties notikuma vietā, apskatīja vīrieti un nolēma, ka hospitalizācija nav nepieciešama. Rezultātā vīrietis nogādāts Valsts policijā tālākai lietvedības nodrošināšanai, bet vēlāk narkomāns nogādāts ārstniecības iestādē analīžu veikšanai.

Savukārt sestdien vakarpusē, Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka Lielajā ielā kādā kāpņu telpā guļ vīrietis. Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki kāpņu telpā uz grīdas pamanīja aptuveni 35 gadus vecu guļošu vīrieti, kurš uz modināšanu nereaģēja. Tika pieņemts lēmums piesaistīt mediķus. Pa to laiku kārtības sargi apsekoja kāpņu telpu un pamanīja, ka turpat blakus ir saimniecības telpa, kurā Turpat netālu no vīrieša tika pamanītas vairākas šļirces un maisiņi ar baltu pulveri. Par atrastajām lietām tika ziņots Valsts policijai. Mediķi ierodoties notikuma vietā, apskatīja vīrieti un konstatēja, ka viņam hospitalizācija nav nepieciešama. Darbu notikuma vietā pārņēma Valsts policija.