Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Velo zaglis, nespēdams pretoties kārdinājumam, 28.reizi nonāk policijas rokās

© Valsts policija

Vēlā 19.septembra vakarā Valsts policija saņēma zvanu no kādas jaunietes, kurai tikko pie kāda tirdzniecības centra nozagts velosipēds. Valsts policijas darbiniekiem ierodoties notikuma vietā, tika noskaidrots, ka jaunkundze ar savu velosipēdu MERIDA, kura vērtība ir 839 eiro, tajā vakarā bija devusies uz tirdzniecības centru, lai iepirktos.

Pirms došanās iekšā ap pulksten 19.30 meitene pieslēgusi velosipēdu pie velo novietnes. Pavadot iepirkšanās centrā gandrīz divas stundas, izejot no tā, jauniete konstatēja, ka viņas ritenis ir nozagts. Policijas darbinieki pieņēma meitenes iesniegumu un uzsāka velosipēda un tā zagļa meklēšanu.

Izmeklēšanas gaitā iespējamo zagli izdevās noskaidrot. Un pagājušo piektdien, 21.oktobrī, ap pulksten 13.00, Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki šo iespējamo velosipēda zagli aizturēja. Kā izrādījās, iespējamais zaglis ir kāds 1986.gadā dzimis vīrietis, kurš jau 27 reizes bijis sodīts par līdzīgiem mantiskiem noziegumiem. Vīrietis atzinies, ka ir vainīgs pie velosipēda zādzības, tomēr tam esot pavisam loģisks izskaidrojums.

Izrādās, ka šim kungam kļuvis grūti sadzīvot ar savām sodāmībām, tādēļ viņš beidzot nolēmis laboties, būt godprātīgs un vairs nekad nezagt. Vīrietis norāda, ka tas ir izdevies līdz brīdim, kad, dodoties garām tirdzniecības centra velosipēdu novietnei, viņš pamanījis skaistu un vērtīgu velosipēdu, nespēdams novērst no tā savu skatienu. Pēc iespējamā zagļa vārdiem, viņš nespējis pretoties kārdinājumam, tādēļ velosipēdu aizdzinis. Vīrietis nozagto riteni nodevis tālākai realizācijai un policija cenšas noskaidrot šī velosipēda atrašanās vietu.

Saistībā ar šo gadījumu uzsākts kriminālprocess par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība). Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizturētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.