Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policistam ārpus darba laika izdodas notvert zagli

© Valsts policija

Vakar, 20.oktobrī, ap pulksten sešiem vakarā Valsts policijas Siguldas iecirkņa darbinieks pēc sava darba laika beigām ieradās kādā Siguldas veikalā, lai iegādātos ikdienišķās preces. Taču, ieejot veikalā, likumsargs pie alkohola stenda pamanīja divus aizdomīgus vīriešus, no kuriem viens paslepus aiz bikšu jostas lika alkohola pudeles.

Likumsargs, daudz nedomājot, ka darba laiks jau beidzies, nekavējoties rīkojās. Tiklīdz vīrietis ar nozagtajām pudelēm pagāja garām kasēm, likumsargs pārtvēra šo iespējamo zagli un nogādāja līdz apsardzes darbiniekiem, kā arī izsauca kolēģus.

Notikuma vietā ieradās Rīgas reģiona Siguldas iecirkņa darbinieki, kuri 1989.gadā dzimušo vīrieti, nogādāja policijas iecirknī. Vīrietis jau vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā un tiesāts par dažādām zādzībām.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.