Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aizturēta grupa, kas veica zādzības Rīgas reģionā; meklē mantu īpašniekus

© Valsts policija

Aizvakar, 18.oktobrī, Valsts policija aizturēja trīs personu grupu, kas vismaz pusgada garumā Rīgas reģionā veikusi vairākas zādzības no automašīnām. Aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā un tikuši sodīti par mantiskiem noziegumiem. Šodien 1984.gadā dzimušajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, bet pārējiem līdzdalībniekiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki aizvakar aizturēja aizdomās turētās personas. Policijai ir aizdomas, ka aizturētā personu grupa aptuveni pusgada garumā veikusi vairākas zādzības no automašīnām, nakts laikā izsitot automašīnas logu un paņemot no tās visas vērtīgās mantas, tostarp dažādus juvelierizstrādājumus. Baložu iecirkņa teritorijā vien fiksēti vismaz pieci tādi gadījumi, par ko tiek turēti aizdomās 1982.gadā un 1984.gadā dzimušie vīrieši un 1987.gadā dzimusī sieviete.

Skaidrojot aizdomās turēto personības, policija konstatēja, ka abi vīrieši un sieviete likumsargiem ir zināmi. Aizdomās turētie jau iepriekš sodīti par mantiskiem noziegumiem, turklāt viens no aizdomās turētajiem vīriešiem aizvien izcieta sodu par iepriekš veiktajiem noziegumiem, izpildot piespiedu darbu. Vietā, kur vīrietis veicis piespiedu darbu, likumsargi aizvakar aizdomās turēto vīrieti aizturēja. Savukārt pārējos līdzdalībniekus policija aizturēja ap pusdienlaiku abu kopīgajā dzīves vietā, kur arīdzan glabājās, iespējams, nozagtās mantas.

Par nodarīto uzsākts kriminālprocess pēc 175.panta trešās daļas par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas vai transportlīdzekļa. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aicinām iedzīvotājus aplūkot pievienotajos attēlos redzamās mantas un, gadījumā, ja tās atpazīstat kā savas, sazināties ar Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļu, zvanot pa tālruņiem - 67099212 vai 26392819.