Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Latvijas robežsargi aiztur starptautisku cilvēku kontrabandistu grupējumu

© f64

Starptautiskas sadarbības rezultātā šomēnes pārtraukta organizētas noziedzīgas grupas darbība, kas bija saistīta ar Vjetnamas pilsoņu pārvietošanu caur tā saukto Baltijas maršrutu, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Latvijas Valsts robežsardzes amatpersonas, sadarbojoties ar Polijas robežsardzi un Lietuvas Iekšlietu ministrijas Robežsardzes dienestu, ir pārtraukušas starptautiskas noziedzīgi organizētas grupas darbību, kas organizēja un īstenoja personu nelikumīgu pārvietošanu no Vjetnamas caur Krieviju un Baltijas valstīm uz Poliju.

Starptautiskās sadarbības laikā 8.septembrī Polijas amatpersonas aizturēja vienu Polijas un divus čečenu izcelsmes Krievijas pilsoņus, kuri bija saistīti ar minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem. Aizturēšanas tika īstenotas Latvijas, Polijas un Lietuvas teritorijā. Polijas robežsargi pārtrauca noziedzīgi organizētās grupas kodola - divu Krievijas un viena Polijas pilsoņa - darbību. Aizturētajiem Krievijas pilsoņiem bija Polijas pastāvīgās uzturēšanās atļaujas.

Latvijas Valsts robežsardzes amatpersonas kopumā aizturēja desmit citus čečenu izcelsmes Krievijas pilsoņus, kuri nelikumīgi šķērsoja valsts robežu, kā arī nelikumīgi pārvietoja pāri valsts robežai Vjetnamas pilsoņus.

Savukārt Lietuvas tiesībaizsardzības iestādes aizturēja vienu čečenu izcelsmes Krievijas pilsoni - vienu no galvenajiem organizētājiem, par kuru bija izdots Eiropas apcietināšanas orderis.

Visas aizturētās personas ietilpa transnacionālā organizētā grupā.

Robežsargi kopumā aizturēja 84 nelegālos imigrantus no Vjetnamas. Proti, Latvijas robežsargi aizturēja 38 Vjetnamas pilsoņus, Polijas robežsardzes amatpersonas aizturēja 42 personas, savukārt vēl četras personas aizturēja Lietuvas robežsardze.