Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Robežsargi aizturējuši astoņus kontrabandas pārvietotājus

© f64/ Gints Ivuškāns

23.august naktī robežsargi par nelikumīgu akcīzes preču pārvietošanu pāri valsts robežai aizturēja astoņas personas.

Operatīvo pasākumu rezultātā, iesaistot robežsardzes dienesta suņus, Latvijas - Baltkrievijas robežas tuvumā Daugavpils novadā Demenes pagastā tika aizturēti septiņi Latvijas pilsoņi un viens Latvijas valstspiederīgais.

Pārmeklējot apkārtni, tika atklāti arī 12 melnā polietilēnā ietīti iepakojumi ar cigaretēm "Premjer" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes marķējumu. Kopumā tika izņemtas 180 000 cigaretes.

Aizturētie vīrieši bija ģērbušies darba drēbēs un kamuflāžas apģērbā. Apskates lakā tika atrasta raidstacija un darba cimdi. Cigarešu iepakojumi savā starpā bija savienoti ar paštaisītām kārbu pārnēsāšanai paredzētām ierīcēm.

Uzsākts kriminālprocess. Personas kopā ar krimināllietas materiāliem un lietiskajiem pierādījumiem nodotas VID Muitas policijas pārvaldes amatpersonām.

Līdzīga rakstura robežpārkāpumu tendence gan kontrabandas preču pārvietošanā, gan nelikumīgo robežšķērsotāju un to pārvadātāju atklāšanā ir vērojama arī uz mūsu kaimiņvalstu robežām.

Tā no Lietuvas kolēģiem ir saņemta informācija par trīs ārzemnieku grupu aizturēšanu. Vienā gadījumā Lietuvas robežsargi ir aizturējuši vienu Irākas un vienu Sīrijas pilsoni, savukārt Polijas robežsargi netālu no Lietuvas robežas ir aizturējuši un nodevuši Lietuvas robežsargiem desmit Vjetnamas un vienu Krievijas pilsoni bez derīgām vīzām vai uzturēšanās atļaujām. Kā arī Lietuvā tika aizturēts Latvijas pilsonis, kura vadītajā automašīnā tika atrastas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.