Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Automašīnas dedzinātājiem Liepājā draud bargs sods

© Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde

26. maija naktī ap plkst. 00:45 Liepājā, Mežmalas ielā dega automašīna VW Passat. Netālu no notikuma vietas policijas darbinieki pamanīja vairākas bēgošas personas, kuras izdevās aizturēt.

Policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu (..).

Uz aizdomu pamata par automašīnas ļaunprātīgu dedzināšanu tika aizturētas divas personas - 33 un 31 gadu veci vīrieši. Abi jau iepriekš bija vairākkārt nonākuši policijas redzeslokā par dažādu likumpārkāpumu, pārsvarā zādzību, izdarīšanu.

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka sadedzinātās automašīnas īpašniekam, kādam 27 gadus vecam vīrietim, iepriekš bija izcēlies konflikts ar nepazīstamiem cilvēkiem. Rezultātā aizdomās turētās personas nolēma “palīdzēt” domstarpības atrisināt un aizdedzināt minētajam vīrietim piederošo automobili. Ļaundari, būdami alkohola reibumā, aplēja automašīnu ar degvielu un to aizdedzināja, pēc kā metās bēgt no notikuma vietas. Degošo automobili izdevās nodzēst, tomēr tas tika pamatīgi bojāts un nebija vairs atjaunojams. Valsts policija šīs lietas izmeklēšanu ir pabeigusi, un tā ir nodota tālāk Liepājas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Šobrīd abām aizdomās turētājām personām piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Par šādu pārkāpumu personām var tikt piemērots sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.