Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Skolniekam nozog pie mācību iestādes atstātu velosipēdu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Vakar, 30. maijā, Rīgas Centra iecirkņa policisti rīkoja profilaktiskos pasākumus ar mērķi atklāt ar narkotisko vielu apriti saistītos likumpārkāpumus un citus noziegumus.

Pēc pulksten 13.00 kriminālpolicistu uzmanību piesaistīja vīrietis, kurš pa Rīgas centru brauca ar velosipēdu, iespējams, būdams narkotiku iespaidā.Pārbaudes laikā policisti noskaidroja, ka 1979. gadā dzimušais vīrietis tik tiešām ir lietojis narkotikas, turklāt velosipēds, ar ko viņš pārvietojies, patiesībā pieder kādam nepilngadīgam puisim.

Divritenis tika nozagts šajā pašā dienā. Puika to bija atstājis piesprādzētu ar drošības ķēdi skolas tuvumā esošajā velonovietnē Rīgā, Bruņinieku ielā. Kad skolnieks atgriezās, divriteņa tur vairs nebija.

Šī nav pirmā reize, kad 1979. gadā dzimušais vīrietis nonācis policijas redzeslokā. Arī iepriekš viņš sodīts par mantiskiem noziegumiem un narkotiku lietošanu.

Saistībā ar notikušo pret aizturēto uzsākts kriminālprocess par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Tāpat vīrietim administratīvā kārtībā būs jāatbild arī par narkotiku lietošanu.

Rīt, 1. jūnijā, tiesa lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizdomās turamajam.