Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vīrietis Rīgā nežēlīgi nogalinājis civilsievu; policijai izdevies viņu notvert

© Valsts policija

24. maijā kādā dzīvoklī Rīgā, Liepājas ielā tika atrasts 36 gadus vecas sievietes līķis. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Teikas iecirkņa kriminālpolicisti sadarbībā ar Rīgas reģiona kriminālpolicistiem aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies nāve, aizturēja mirušās sievietes draugu.

Šo otrdien, 24. maijā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde saņēma informāciju par 1975. gadā dzimušu vīrieti, kurš, strīda laikā savai civilsievai, iespējams, nodarījis miesas bojājumus, no kuriem viņa mirusi.

Valsts policijas Teikas iecirkņa kriminālpolicisti sadarbībā ar Rīgas reģiona kriminālpolicistiem ieradās 1980. gadā dzimušās sievietes dzīvesvietā Liepājas ielā. Aizdomas apstiprinājās. Dzīvoklī tika atrasts jaunās sievietes līķis ar galvas traumu.

Policisti uzsāka iespējamā ļaundara - 1975. gadā dzimušā vīrieša, meklēšanu. Aizdomās turamais slēpās, un policijas rīcībā esošā informācija liecināja, ka viņš izplānojis bēgt uz Sanktpēterburgu. Likumsargiem izdevās noskaidrot iespējamā ļaundara atrašanās vietu.

Vakar, 25. maijā, ap pulksten 16.00 Rīgas reģiona pārvaldes Ķengaraga iecirkņa teritorijā iespējamais nozieguma izdarītājs tika notverts.

Nozieguma motīvs un citi notikušā apstākļi tiek skaidroti izmeklēšanā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiesa rīt lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizturētajam.