Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ziepniekkalnā aculiecinieks notvēris dzērājšoferi un izsaucis policiju

© Rīgas Pašvaldības policija

24.maijā Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu autovadītāju, kurš, iespējams, alkohola reibumā vadījis automašīnu. Ierodoties notikuma vietā, policijas darbiniekus sagaidīja aculiecinieki, kuri bija apstādinājuši automašīnu un neļāvuši iereibušajam vīrietim turpināt ceļu, informē Rīgas Pašvaldības policija.

Transportlīdzeklis vadīts nepārliecinoši, strauji palielinot un samazinot ātrumu, bieži iebraukts pretējā braukšanas joslā. Apdzenot un pakāpeniski samazinot ātrumu, automašīna apturēta. Viens no aculieciniekiem izkāpis no sava transportlīdzekļa, pieskrējis pie nepārliecinošā braucēja un sajutis spēcīgu alkohola smaku.

Autovadītājs uz aizrādījumiem nav klausījies un vēlējies turpināt ceļu, aculiecinieks autovadītāju izvilcis no spēkrata un izsaucis policiju.

Pārrunu laikā, viņš policistiem atzinis, ka kafejnīcā lietojis alkoholiskos dzērienus, taču noliedza, ka būtu sēdies pie stūres reibumā. Veikta transportlīdzekļa apskate, pamanīti virsbūves bojājumi, kuri, iespējams, radušies ceļu satiksmes negadījuma rezultātā. Izsaukti Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki tālākai lietas apstākļu noskaidrošanai.

Izsakām pateicību abiem vērīgajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kuri ne tikai nekavējoties informēja policiju, bet arī paši nesamulsa šādā situācijā un neļāva autovadītājam turpināt ceļu, tādējādi apdraudot citus ceļu satiksmes dalībniekus.