Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija taisnojas, kādēļ pielietota brutalitāte pret bezbiļetnieci

© facebook

Jau ziņots, ka sociālajot tīklos sašutuma vētru izraisījis kādas aculiecinieces stāsts par to kā policija reida laikā īpaši agresīvi izturējusies pret kādu gados jaunu bezbiļetnieci.

Rīgas pašvaldības policija sniegusi situācijas izklāstu no sava skatpunkta, uzverot, ka ka reizēm no malas vērojot policijas darbinieku darbības ārpus konteksta, cilvēkiem var rasties mānīgs priekšstats par esošo situāciju un apstākļiem.

"Sestdien, 30.aprīlī Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki laika posmā no pulksten 16:30 līdz pulksten 19:00 nodrošināja sabiedrisko kārtību SIA "Rīgas satiksme" reida laikā. Veicot 22.maršruta trolejbusa biļešu pārbaudi, kontroles dienesta darbinieki konstatēja, ka sabiedriskajā transportā ir vairākas personas, kuras nebija norēķinājušās par saņemto pakalpojumu.

Vienai no personām, kura atteicās nosaukt personas datus kontroles dienesta darbiniekiem, lūgts izkāpt no sabiedriskā transporta un doties pie policijas darbiniekiem, lai veiktu personas datu pārbaudi. Sieviete pienāca pie kārtības sargiem, taču arī viņiem kategoriski atteicās nosaukt savus personas datus. Sievietei izskaidrotas personas datu nesniegšanas sekas - aizturēšana un nogādāšana Valsts policijā personas datu noteikšanai ar biometriskajām metodēm. Sieviete atkārtoti atteicās nosaukt savus personas datus.

Sieviete aicināta doties uz operatīvo transportlīdzekli, taču viņa izrāvās no policijas darbiniekiem un tikai sev zināmu iemeslu dēļ daļēji palīda zem operatīvā transportlīdzekļa. Policijas darbiniece pietupās un turēja sievieti, lai tā pilnībā nepalīstu zem operatīvā transportlīdzekļa. Tika izsaukta vēl viena auto patruļa. Pēc ilgstošām pārrunām ar šīs personas līdzbraucējām noskaidrots jaunās sievietes mātes telefona numurs.

Policijas darbinieki telefoniski sazinājās ar personas māti, kura nekavējoties ieradās notikuma vietā. Sievietes māte policijas darbiniekiem nosauca jaunās sievietes datus un pastāstīja, ka meitai piemīt uzvedības īpatnības. Tikai pēc sarunas ar māti, jaunā sieviete piekrita izlīst no operatīvā transportlīdzekļa apakšas. Deviņpadsmit gadīgā sieviete nodota mātei.

Policija atzīst, ka reizēm no malas vērojot policijas darbinieku darbības ārpus konteksta, cilvēkiem var rasties mānīgs priekšstats par esošo situāciju un apstākļiem. Veicot personas datu pārbaudes, 2015. gadā konstatētas 897 meklēšanā izsludinātas personas, daļa no tām tieši sabiedriskajā transportā," ziņo Rīgas Pašvaldības policija.