Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Latvijas mazpilsētiņā vīrs un tēvs pret sievieti pastrādā prātam neaptveramu nežēlību

© nra.lv

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) informē, ka VP ZRP Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki, aizdomās par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu sievietei Ozolnieku novadā, Salgales pagastā, aizturējuši cietušās tēvu un civilvīru.

 Informāciju par to, ka Salgales pagastā vienā no dzīvokļiem nodarīti miesas bojājumi 1958.gadā dzimušajai sievietei, 9.martā pēc pulksten 13.00 tika saņemta no mājas kaimiņiem. Tika pamanīts, ka vienam no vīriešiem un rokām ir asinis, kas arī radīja aizdomas, ka pastrādāts noziegums. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka vienā no dzīvokļiem uz grīdas ar vairākām grieztām brūcēm guļ sieviete, kuru medicīnas darbinieki nogādāja slimnīcā, savukārt policijas darbinieki aizdomās par noziedzīgo nodarījumu aizturēja divus vīriešus – 1941.gadā dzimušu un 1961.gadā dzimušu vīrieti, kurš agrāk tiesāts par zādzību. Vīrieši bija stiprā alkohola reibumā un sākotnēji tika nogādāti medicīniskā atskurbtuvē un pašlaik ievietoti īslaicīgā aizturēšanas vietā, kuriem tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.Noziegums  pastrādāts alkohola lietošanas laikā, kā rezultātā izcēlies strīds. Izņemti arī noziedzīgie priekšmeti nazis un cirvis.

 Uzsākts krimināprocess par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu un notiek pirmsstiesas izmeklēšana. Par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu paredzēta kriminālatbildība ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts vai aizturētās personas nav saistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.