Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Iesniegtas vēl 2 Zolitūdes traģēdijas civilprasības - katra par 70 miljoniem eiro

© F64

Šonedēļ tiesā iesniegtas vēl divas Zolitūdes traģēdijas civilprasības no bojāgājušo tuviniekiem, aģentūrai LETA norādīja advokāts Aldis Gobzems.

Viena no prasībām iesniegta Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā, bet otra - Rīgas rajona tiesā. Abas prasības iesniegtas par 70 miljonu eiro kompensācijas piedziņu.

Kā ziņots, vēl šonedēļ divas prasības iesniegtas Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā, viens pieteikums Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā un vēl viens - Rīgas rajona tiesā. Prasības iesniegtas par 70 miljonu eiro kompensācijas piedziņu. Prasības vērstas pret SIA "Maxima Latvija", SIA "Tineo" un SIA "Homburg Zolitude".

"Tā kā kriminālprocesā cietušo ieskatā netiek noskaidroti visi vainīgie Zolitūdes traģēdijā, tiek celtas attiecīga satura prasības civilajās tiesvedībās pret "Maxima", "Homburg", "Tineo"," iepriekš skaidroja advokāts.

Kā ziņots, patlaban dažādās Latvijas tiesās tiek skatītas 13 ar Zolitūdes traģēdiju tieši saistītas civillietas un kopējā prasību summa tajās pārsniedz 635 miljonus eiro, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija. Ar civilprasībām tiesā vērsušies nelaimē cietušie, kā arī bojāgājušo tuvinieki, tostarp bojāgājušo ugunsdzēsēju ģimenes. Vairākas līdzīgas prasības tikušas apvienotas.

Atbildētāju statusā pārsvarā dominē "Maxima Latvija", "Homburg Zolitude" un "Tineo", taču prasības tiek uzturētas arī pret valsti, arhitektu biroju "Kubs", SIA "Re&Re", Rīgas domi un SIA "HND Grupa". Vairākās civillietās prasības daļā pret šiem atbildētājiem tikušas izbeigtas.

LETA jau ziņoja, ka 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, tostarp arī ugunsdzēsēji glābēji. Šī traģēdija kļuva par lielāko Latvijas jauno laiku vēsturē.