Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Soda sešus policistus saistībā ar noziedznieku bēgšanu no Ogres izolatora

© F64

Valsts policija piemērojusi disciplinārsodus sešiem policistiem saistībā ar šovasar notikušo noziedznieku izbēgšanu no Ogres policijas izolatora, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Par aizturēto personu bēgšanu Valsts policijas Iekšējās kontroles birojā tika sākta dienesta pārbaude, kuras rezultātā konstatēta dienesta pienākumu nepienācīga izpilde un darba organizācijas trūkumi Ogres iecirknī, kā rezultātā radās minētā situācija.

Saistībā ar pieļautajiem pārkāpumiem Kārtības policijas nodaļas priekšniekam izteikts rājiens, bet Kārtības policijas nodaļas Operatīvās vadības grupas vecākais inspektors pazemināts amatā uz inspektora amatu. Savukārt vēl divi Operatīvās vadības grupas jaunākie inspektori pazemināti amatā uz kārtībnieka amatu, bet vēl viens kārtībnieks pazemināts dienesta pakāpē uz kaprāļa pakāpi.

Tāpat vēl kādam Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes operatīvajam dežurantam izteikts rājiens.

Disciplinārie sodi ir spēkā vienu gadu no to piemērošanas dienas.

23.jūlijā no Ogres policijas izolatora izbēga divi jaunieši, kuriem par zādzībām bija piemērots cietumsods. Uzbrukums notika brīdī, kad policijas darbinieks veica uzkopšanas darbus. Policistam tika nodarīti miesas bojājumi, un abi jaunieši pameta izolatora telpas.

Uzreiz pēc bēgšanas Ogrē tika mobilizēti policijas spēki un noslēgta pilsēta, lai jaunieši nevarētu no tās izbraukt. Ap to pašu laiku viens no Ogres iecirkņa kriminālpolicijas darbiniekiem, kurš bija devies pastaigā pa pilsētu, jauniešus pamanīja uz ielas un vienu no abiem notvēra. Meklēšana turpinājās visu nakti, un no rīta tika aizturēts arī otrs jaunietis - viņš slēpās kādā dzīvoklī Ogrē.