Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

VBTAI: Gadījums, kad bērnam skolā iesists ar siksnu, nav pieļaujams

© F64

Rīgā notikušais incidents, kad skolniecei iesists ar siksnu, nav pieļaujams. Pedagoga klātbūtnē notikusi klaja emocionāla un fiziska vardarbība pret bērnu un viņam šī situācija bija jāpārtrauc, TV3 raidījumam "Bez tabu" norāda Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktore Inga Millere.

Raidījuma rīcībā nonācis audioieraksts, kurā dzirdams, kā kādas skolnieces tēvs pārmet viņas meitas vienaudzei, kurai konflikta laikā arī iesitis ar siksnu, apsaukāšanos. Vēlāk audioierakstā dzirdams, ka blakus atrodas arī pedagogs, aicinot nomierināties.

Millere raidījumam norāda, ka šajā gadījumā pedagoga klātbūtnē notikusi klaja emocionāla un fiziska vardarbība pret bērnu un viņam šī situācija bija jāpārtrauc. "Tas nav pieļaujams," uzsver Millere. "Skolā ir noticis tas, kas nevarēja notikt ne pie kādiem apstākļiem. Viņa [vīrieša] rīcība ir jāvērtē Valsts policijai. Mani uztrauc, ka tāda situācija vispār varēja notikt izglītības iestādē," piebilda Millere.

Pēc raidījuma rīcībā esošās informācijas, incidents noticis Rīgas 47.vidusskolā. Skolas direktore Ineta Kareļina raidījumam to nenoliedz un norāda, ka šis gadījums tiks risināts un rūpīgi izanalizēts.

Konkrētais skolotājs raidījumam pauž, ka neesot bijis gatavs šādam pavērsienam. "Es, jostu ieraugot, nedomāju, ka tā tiks likta lietā," pauž skolotājs.

Kā ziņots, policija šonedēļ reaģējusi uz diviem gadījumiem par agresīviem vīriešiem divās Rīgas skolās.

Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina aģentūrai LETA apstiprināja, ka policija vakar saņēmusi iesniegumu no vecākiem par to, ka vienā no Rīgas vidusskolām kāds vīrietis ar siksnu iesitis viņu meitai. Policija sākusi administratīvo lietvedību par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu un noskaidro notikušā apstākļus.

Savukārt Rīgas Pašvaldības policijā (RPP) aģentūra LETA noskaidroja, ka vakar RPP dežūrdaļā saņemta informācija par agresīvu vīrieti Vecmīlgrāvī, kurš iegājis skolas telpās. Policijas darbiniece, kura nodrošina sabiedrisko kārtību pie skolas, neadekvāto personu līdz pašvaldības policijas dežūrgrupas un Valsts policijas darbinieku ierašanās brīdim izolēja no apkārtējiem.