Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ārsts: gadījumā par seksuāli izmantoto mazuli pelnīti runāt par nāvessodu

© nra

Kā raidījumam „LNT Ziņu TOP 10” atzinis reanimatologs Pēteris Kļava, nesenajā skandālā par seksuāli izmanto zīdaini iespējams runāt arī par nāvessodu.

Tāpat arī ārsts žurnālistiem norādījis, ka būtiski ir vērtēt vispārējo situāciju valstī un to, ka šādas situācijas rodas daļēji dēļ pārspīlētas un pārprastas brīvības.

"Ja sabiedrībā tiek noņemti kontroles mehānismi, kas ir arī vajadzīgi demokrātijā, tad iegūtā brīvība var izšķīst visatļautībā. Un rezultāts, protams, ir bērni. Bērni ir spogulis tam, kā mēs dzīvojam," norādījis P. Kļava.

Profesionālis arī norādījis, ka nepieciešamas izmaiņas, kurām jānāk no likumdevējiem. Tomēr arī piebildis, ka daudzi politiski lēmumi, Latvijā vienkārši netiek pieņemti, bet gan nomuļļāti.

Uzsverot, ka vienmēr bijis pret nāvessodiem, P. Kļava tomēr bildis, ka šajā gadījumā, kad vīrietis seksuāli izmantojis desmit mēnešus vecu zīdaini, par nāves sodu runāt būtu iespējams. "Es redzēju šīs meitenītes samocīto, izmisušo, baiļu, sāpju pārciesto seju, viņas asiņojošos orgānus. Intelekts nespēj nofilmēt tādus skatus. Bet tajā pašā laikā mūsu sabiedrībā noteikti būs tipi - un tie būs vīrieši, tās nebūs sievietes - kuri mēģinās runāt par cilvēktiesībām, par fizioloģiskajām īpatnībām, ka viņš ir saņēmis kaut kādus ordeņus, piedzēries uz barikādēm sēdējis, un tādas muļķības, ka nu tā gadījās,” bilst mediķis, kurš norāda, ka šādi attaisnojumi šajā gadījumā ir nepieļaujami.