Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jauniešiem par garāmgājēju biedēšanu Rīgā sods var sasniegt pat 500 eiro

© Scanpix

Rīgā Valsts policija aizturējusi jauniešus, kuri garāmgājējus biedējuši ar masku un ieroci. Jauniešiem par šādu joku var piemērot līdz 500 eiro lielu naudas sodu, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Pagājušajā nedēļā policisti saņēma informāciju, ka Pulkveža Brieža un Hanzas ielu krustojumā kāda nenoskaidrota persona ar ieroci rokās un masku galvā izlekusi no automašīnas un nobiedējusi kādu garāmgājēju. Garāmgājējs aizbēdzis un nekavējoties par notikušo paziņojis likumsargiem, nosaucot automašīnas marku un valsts numura zīmi.

Automašīnas meklēšanā tika iesaistīti Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki, kuri Lubānas un Ilūkstes ielu krustojumā sadarbībā ar pašvaldības policistiem aizturēja meklēto automašīnu. Automašīnā atradās 1994. un 1996.gadā dzimuši jaunieši.

Jaunieši policistiem paskaidroja, ka esot gribējuši nofilmēt video, kur persona maskā ar ieroci rokās nobiedē garāmgājēju, pēc tam atvainojas un paskaidro, ka tas bijis tikai joks. Taču, realizējot to dzīvē, viņi kādu garāmgājēju tik ļoti nobiedēja, ka viņš aizbēga un nekavējoties par to paziņojis policistiem. Tādēļ jaunieši nav paspējuši viņam atvainoties.

Pret abiem aizturētajiem jauniešiem ir sākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu. Par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu no 70 līdz 500 eiro.