Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

"Agresīvā" suņa Šarika liktenis vēl aizvien neskaidrs

© Ulubele

Jūnija vidū sabiedrību pāršalca informācija par kādu bīstamu un ārkārtīgi agresīvu suni, kurš savai saimniecei burtiski saplosījis rokas. Kā vēlāk atklājās – suns ticis turēts briesmīgos apstākļos, tieši tādēļ dzīvnieku patversme „Ulubele” kategoriski iebildusi pret suņa iemidzināšanu un uzņēmusies par zvēriņu rūpes. To, kā šodien klājas Šarikam un viņa saimniecei skaidroja portāls nra.lv.

Par spīti tam, ka sākotnēji suņa sakostās sievietes ievainojumus mediķi novērtēja kā ārkārtīgi smagus un tika spriests par roku amputāciju, šobrīd kundzes stāvoklis ir stabils, tomēr priekšā stāvot visai ilgs rehabilitācijas process. „Pacientes dzīvībai un veselībai briesmas vairs nedraud, bet atkopšanās process būs ļoti ilgs, tik ilgs, ka precīzu laiku paredzēt nav iespējams. Šobrīd ļoti daudz kas atkarīgs no pašas pacientes, kurai jāgrib cīnīties un rīkoties, lai uzlabotu savu veselības stāvokli,” atklāj Mikroķirurģijas centra pārstāve Madlēna Vahere.

Šariks, turpretim, atrodas patversmē „Ulubele” un viņa liktenis lielā mērā atkarīgs no tā, ko par viņa stāvokli secinās kinologs, un kā atrisināsies ierosinātā krimināllieta pret viņa bijušo saimnieci, par labturības normu neievērošanu un, iespējams, cietsirdīgu attieksmi pret dzīvnieku.

„Suns mums kādu laiku bija sasirdzis, bet nu viņa veselības stāvoklis ir stabils, tā kā šodien gaidām ciemos kinologu, kurš aplūkos Šariku. Viņš jau arī lielākoties varēs izdarīt secinājumus par Šarika psiholoģisko veselību,” bilst „Ulubeles” direktore Ilze Džonsone, kura tomēr piezīmē – klēpja sunīts no Šarika nekad nesanāks. „Nu viņš nav īsti bužināmais suns, drīzāk tāds labs sargsuns un vienpatis. Tā pat arī jāsaka, ka ne katram viņš ļauj sevi izvest ārā un prasa zināmu piesardzību, tomēr tos trīs cilvēkus, kas viņu regulāri aprūpē, viņš ir tīri labi pieņēmis,” atklāj I. Džonsone.

Par to, vai un kad sunim tiks meklēti saimnieki, un kāds liktenis rējēju piemeklēs, I. Džonsone pagaidām spriest atsakās, sakot vien to, ka situācija ar Šariku ir jāatrisina arī lai varētu novērst līdzīgus incidentus. „ Protams viss lielākoties atkarīgs no kriminālprocesa, tomēr mēs ceram, ka saimniecei Šariks tiks atņemts un tiks pieņemti zināmi mēri, jo galu galā – turēt suni piesietu kaut kādā graustā nudien nav labdarība – drīzāk dzīvnieku mocīšana,” sašutusi piezīmē I. Džonsone.

Jau ziņots, ka 17. jūnijā Šariks ļoti nopietni sakoda savu saimnieci un tika notverts. Tad izrādījās, ka dzīvnieks jau iepriekš bija nonācis dzīvnieku draugu redzeslokā, kuri suņa aizstāvībai minēja un pierādīja faktu, ka dzīvnieks esot turēts briesmīgos apstākļos un iespējams arī apzināti mocīts. Par šo situāciju ierosināts kriminālprocess.