Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Girss apgalvo, ka aizturēts ar spēku un lielās ar savām džudo prasmēm

© facebook,

Jau ziņots, ka Valsts policija otrdien pārtrauca Latvijas prokrievisko aktīvistu biedrības dokumentu parakstīšanas pasākumu un kamēr Valsts policija ziņojusi, ka prokremlisko aktīvistu biedrības publiskās dokumentu parakstīšanas pasākuma dalībnieku aizturēšana aizritējusi mierīgi, tikmēr pats Illarions pauž citu viedokli un lielās ar savām „džudo” prasmēm.

Otrdien, parakstot prokrievisko aktīvistu biedrības "Latvijas Sirdsapziņas gūstekņu līga" dibināšanas dokumentus, tās dalībniekus aizturēja policija. Iemesls tam esot bijis vienkāršs – šis publiskais saiets neesot noticis saskaņā ar normatīvajiem aktiem. Tāpat arī policijas preses dienests norādījis, ka aizturēšana noritējusi mierīgi. Citādās domās par šo situāciju ir viens no biedrības dibinātājiem -   „pases dedzinātājs” Illarions Girss.

„Valsts policija oficiāli paziņojusi, ka pie Barklaja de Tolli pieminekļa konstatējusi, iespējamu pulcēšanās noteikumu pārkāpumu, bet aizturēšanu neesot bijis un pieci pasākuma dalībnieki labprātīgi esot sekojuši policistiem uz iecirkni. Aplūkojot bildi, vai patiešām tā izskatās „brīvprātīga” sekošana?” savā sociālā tīkla facebook profilā dusmojas I. Girss, aprakstot bildi, kurā redzams, kā viņu uz mašīnu pavada divi policisti.

Tāpat I. Girss īpaši uzsver, ka aizturēšanas brīdī atcerējies savas džudo nodarbības, tomēr esot savaldījies un aprobežojies tikai ar to atminēšanos.