Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

BRĪDINĀJUMS: Aizdomīgi ārzemnieki izseko jaunas sievietes Purvciemā

Attēlam ir informatīvs raksturs © Scanpix

Ļoti nepatīkama situācija vakar atgadījusies divām jaunām latvietēm Rīgas mikrorajonā Purvciemā. Divas draudzenes devušās vakara pastaigā uz vietējo benzīntanku, lai iegādātos kafiju un nedaudz apspriestu savas aktualitātes, kad pēkšņi viņas sākusi izsekot melna mašīna ar ārzemju numurzīmi, un mierīgā vakara pastaiga izvērtusies visai spraiga.

Jaunās sievietes vakar, ap plkst. 23. devušās naksnīgā pastaigā, lai apspriestu dienas notikumus. Jaunkundzes gājušas pa Dzelzavas ielu centra virzienā un tikko bija krustojušas Stirnu ielu, kad pēkšņi pamanīja – viņām seko aizdomīga automašīna.

Draudzenes norāda – automašīna sākusi braukt lēnām tieši Dzelzavas ielas posmā starp Stirnu un Nīcgales ielu, kur āra apgaismojums nakts laikā ir vistrūcīgākais.

„Mašīnā sēdējā divi vīrieši, kuri atvēra logu un angliski aicināja mūs klāt. Mēs nereaģējām un, paātrinot gaitu turpinājām iet uz priekšu, tomēr viņi nelikās mierā un kādu brīdi mums sekoja ar mašīnu. Tad viens no vīriešiem izleca ārā no automobiļa un angliski kliedza, lai mēs apstājoties un parunājoties ar viņiem. Mēs turpinājām soļot uz priekšu, un viņš turpināja iet mums pa pēdām, kā arī viņa draugs sekoja mums ar mašīnu, braucot paralēli gājēju ietvei. Mums likās – viņi grib mums nogriezt ceļu,” skaidro viena no incidentā iesaistītajām sievietēm, kura arī uzsver – viņas uz ārzemnieku saucieniem neesot īsti reaģējušas un ātrā solī steigušās prom. Tas turpinājies kādu brīdi, un neatlaidīgie ārzemnieki turpinājuši jaunkundzēm sekot. Sievietes jau esot apsvērušas domu uzsākt skriešanu, kad pa Dzelzavas ielu braucoša policijas ekipāža sabaidījusi ārzemniekus, kuri steigšus ielekuši automašīnā un devušies prom.

Jaunkundzes vakara pastaigu tad arī beigušas un ar vieglu izbīli devušās mājup.

„Nevaru saprast, ko viņi no mums gribēja, jo mēs gājām ātri, bijām tērpušās biksēs un jakās, nevis vieglās vasaras kleitiņās un noteikti neizskatījāmies tā, ka vēlētos iepazīties ar svešiem ārzemniekiem,” neizpratnē ir jaunā sieviete, kura arī uzsver – situācija bijusi ļoti nepatīkama un, viņasprāt, viss tik labi beidzies pateicoties patrulējošajai policijas ekipāžai, kura aizdomīgos tipus nobiedējusi.

Valsts Policijas pārstāvis Toms Sadovskis teic, ka šāda rakstura sūdzības policijā nav saņemtas, tomēr, ja līdzīgas situācijas atgadās, der piefiksēt automašīnas numuru un  vismaz uzrakstīt policijā iesniegumu. Tāpat viņš arī norāda, ja cilvēks jūt nopietnu apdraudējumu, tad gan jāsauc policija.

„Ja cilvēkam rodas aizdomas, ka viņu izseko un ka viņa dzīvībai un veselībai iespējams apdraudējums, ir jāzvana policijai un skaidri jāizstāsta policijas dispičerim situācija,” uzsver T. Sadovskis.

Arī sieviešu tiesību centra „MARTA” sociālā darbiniece Irina Frolova pauž, ja šādi gadījumi atkārtojas der informēt policiju.

„Policijai jāzvana brīdī, kad tā reāli var novērst apdraudējumu, tomēr, ja nu šāda situācija tiek atkāroti novērota, tad noteikti jāpiefiksē aizdomīgās mašīnas numurs un parametri, kuri jāiesniedz policijā, lai būtu iespējams brīdināt citus,” skaidro I. Frolova un norāda, jaunkundzēm arī pašām vairāk jārūpējas par savu drošību. „Protams, jaunām sievietēm arī nevajadzētu vienatnē staigāt apkārt pa naksnīgām ielām un vajadzētu rūpēties par personīgo drošību un izvērtēt iespējamās bīstamības,” viņa piebilst.

Šīs jaunkundzes izlēmušas, ka policijā negriezīsies, jo diemžēl mašīnas numuru piefiksējušas nav, turklāt nevēloties lieku publicitāti, tomēr viņas aicina citas jaunas sievietes Purvciemā un citur Rīgā uzmanīties no aizdomīgiem automobiļiem.

Pēc sieviešu stāstītā aizdomīgi ārzemnieki esot braukuši ar lielu, melnu mersedesu ar tonētiem stikliem. Šoferi neesot izdevies saskatīt, bet vīrietis, kurš izkāpis no mašīnas esot bijis austrumnieciska izskata, tumsnējs, apmēram 35 – 40 gadus vecs, melnām ūsām, lokainiem melniem matiem, vidēja garuma un apaļīgas miesas būves.