Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policijā kriminālprocess par uzbrukumu brāļiem

© F64

Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu par divu devītās un divpadsmitās klases skolnieku piekaušanu Rīgas centrā. Policija un puišu ģimene aktīvi meklē notikuma aculieciniekus.

Pirmā, kas saņēma informāciju par kautiņu Rīgas centrā, Avotu un Bruņinieku ielas krustojumā, bija pašvaldības policija, kura notikuma vietā sastapa divus jauniešus, no kuriem vienam bija stipri sasista seja, un viņš uzreiz tika aizvests uz slimnīcu. Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 13. nodaļas par nodarījumiem pret personas veselību. «Pašlaik notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, pagaidām detalizētākas informācijas policijas rīcībā nav,» atzina Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins. Policija lūdz atsaukties notikuma aculieciniekus. Līdz trešdienas vakaram policijā vēl neviens iespējamais aculiecinieks nebija vērsies. Pēc abu cietušo stāstītā, viņiem uzbrukuši vienaudži – astoņi vai deviņi puiši.

Sociālajos tīklos izplatīts aicinājums atsaukties ikvienu, kas redzējis konfliktu un varētu policijai pastāstīt un ļaut atpazīt uzbrucējus. Vecākais brālis Linards (18 gadu), kuram šodien paredzēts centralizētais eksāmens matemātikā, stāstījis, ka viņam piezvanījusi mamma ar lūgumu aiziet pretī brālim, kuru uz ielas piekāvuši nezināmi jaunieši, raksta calis.lv. Puisis brāli saticis ielu krustojumā, un abi devušies mājās, bet viņiem uzsaukuši septiņi astoņi puiši, kuri turējušies bariņā, uz ko zēni nereaģējuši. Līdz viens no bara pieskrējis klāt un iesitis vecākajam brālim pa seju. Viņš nokritis, bet uzbrucēji turpinājuši sist. Pēc Linarda stāstītā, policija atbraukusi apmēram divas minūtes pēc tam, kad uzbrucēji bija pazuduši, un, iespējams, to izsaukuši garāmgājēji. Ātro medicīnisko palīdzību izsaucis brālis. Pēc zēnu stāstītā, jaunieši jaunākajam brālim prasījuši naudu, bet viņš atteicies to dot un neļāvis arī paņemt somu. Tad jaunieši viņam situši. Kāda sieviete no garām braucošas automašīnas iejaukusies, un jaunieši pazuduši, līdz vēlāk jau uzbrukuši vecākajam brālim.

Sociālajos tīklos internetā parādījusies informācija, ka jauniešu bariņš vai banda, kā tā tiek jau dēvēta, uzbrukusi vēl kādiem citiem cilvēkiem Rīgā.

Valsts policijā gan atturas šādu informāciju komentēt, jo ne par pēdējām dienām, ne pēdējiem mēnešiem ziņojumu par šādiem uzbrukumiem nav. «Ja kādam ir informācija, jāvēršas policijā, taču oficiāli pašlaik ir tikai šis vienīgais iesniegums par tāda veida uzbrukumu,» saka policijas pārstāvis. Piekautie zēni liecinājuši, ka uzbrucēji runājuši latviski un bijuši labi ģērbti, nekas neliecināja, ka viņi būtu lietojuši alkoholu vai narkotikas.