Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vietējais dzerstiņš kārtējo reizi beidzas ar nāvi

© F64

29. aprīļa vakarā ap pulksten 20:15 Siguldas policijas iecirkņa darbinieki saņēma informāciju, ka Inčukalnā kādā dzīvoklī, iespējams, noticis noziegums un tajā atrodas smagi savainots 1967. gadā dzimis vīrietis, informē Valsts policija.

Notikuma vietā policisti noskaidroja, ka vairāki vīrieši kopā lietojuši alkoholiskos dzērienus un spēlējuši kārtis. Kādā brīdī istabā bija palikuši divi vīrieši, kuru starpā izcēlies konflikts. Konflikta laikā 1981.gadā dzimušais vīrietis cietušajam ar nazi iedūris kājā. Vīrietis no gūtajām traumām notikuma vietā mira. Iespējamais vainīgais turpat notikuma vietā tika aizturēts un nogādātas policijas iecirknī. Aizturētais iepriekš bijis tiesāts par zādzību.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Pagājušo piektdien, 1.maijā tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.