Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Teikā sakaujas divas kompānijas, strīdoties par hokeja tēmu

© f64

Pagājušajās brīvdienās Rīgas Teikas iecirknis saņēma izsaukumu uz Deglava ielu, kur kādā ēstuvē izcēlies kautiņš starp vairākiem vīriešiem. Policisti ieradās notikuma vietā un noskaidroja, ka starp divām vīriešu kompānijām bija izcēlusies diskusija par hokeju, kas pāraugusi konfliktā un pēcāk arī kautiņā.

Kautiņa laikā divi vīrieši bija nodarījuši miesas bojājumus pārējiem trīs vīriešiem, un pēc tam aizgājuši no notikuma vietas.

Policisti noskaidroja aizdomās turamās personas un uzsāka viņu meklēšanu. Vakar Teikas iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbiniekiem aizturēja 1980. un 1983. gadā dzimušus vīriešus. Abi aizturētie jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā.

Šobrīd ir uzsākts kriminālprocess par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu nodarījumu vīriešiem var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Šodien abiem aizturētajiem tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.