Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija: Pieaudzis "dzērājšoferu" skaits

© F64

Aizvien gana daudz autovadītāju sēžas pie stūres alkoholisko dzērienu reibumā, informē Valsts policija. Pagājušajās brīvdienās par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā tika sastādīti 30 protokoli, tostarp pieķerti arī divi kravas automašīnu šoferi, kuru alkohola koncentrācija izelpā pārsniedza 1,5 promiles.

Šogad laikā no 1.janvāra līdz 19.aprīlim alkoholisko dzērienu reibumā pie stūres sēdušies 1 111 automašīnu vadītāji, tostarp 59 kravas automašīnu šoferi. Salīdzinot ar iepriekšējā gada tādu pašu periodu, iereibušo kravas šoferu skaits mazinājies par 26, tomēr kopējais iereibušo šoferu skaits audzis par 51 gadījumu.

Valsts policija uzsver, ka transportlīdzekļu vadīšana alkoholisko dzērienu reibumā ir bīstama. Tādējādi iereibušais šoferis apdraud ne tikai savu, bet arī citu satiksmes dalībnieku drošību, īpaši nepiedodama šāda rīcība ir kravas automašīnu šoferiem, kuru transports ir daudz lielāks un smagāks par pārējo satiksmes dalībnieku transportlīdzekļiem. Avarējot tik lielai automašīnai, sadursmes brīdī izdzīvot ir gandrīz neiespējami.

Valsts policija aicina šoferus būt apdomīgiem un nevadīt spēkratu alkoholisko dzērienu ietekmē. Būtiski apzināties, ka par ceļu satiksmes drošību atbildīgs ir katrs tās dalībnieks.